Način pripreme
Luk sitno naseckati, beli luk protisnuti, a pečurke iseći na listiće.
Brokolini oprati i odstraniti moguća zadebljanja.
Meso iseći na 5 mm debele odreske, posoliti i pobiberiti.
U većoj, odgovarajućoj posudi, na zagrejanom maslinovom ulju ispržiti začinjenu piletinu da porumeni, po 5 min sa obe strane. Preručiti meso i pokriti.
U istu posudu dodati luk i pržiti na preostaloj masnoći oko 1 minut, naliti 1/4 šolje vode, promešati i sačekati da skoro sva tečnost ispari. Dodati 1 kašiku maslaca, pečurke i pržiti da porumene.
U međuvremenu kuvati brokoline oko 7-8 minuta, ocediti i začiniti po ukusu.
Prženu piletinu iseći na komade veličine zalogaja.
Propržene pečurke preručiti.
U istu posudu dodati preostalu kašiku maslaca, brašno i mešajući žicom kratko propržiti.
Postepeno doliti preostalu količinu vode ili temeljca, dodati usitnjenu kocku i kuvati umak na tihoj vatri da se zgusne.
Vratiti u posudu meso i pečurke.
Kada se sve ponovo zagreje umešati umućenu kiselu pavlaku, skloniti sa vatre i posuti naseckanim peršunom.
Brokoline umešati u jelo ili poslužiti kao prilog.