Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sveži kupus sa komadićima mesa

Sveži kupus sa komadićima mesa

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Sveži kupus sa komadićima mesa
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Sveži kupus sa komadićima mesa je nepretenciozna, ali veoma ukusna gozba. ​"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad, oko 2 kg
  • komadići mesa - 500 g (mesnati čvarci)
  • paradajz - iz konzerve, 100 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • ljute paprike - 1 - 2 komada
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se očisti od spoljašnjih listova i iseče na krupnije komade. Pospite solju i stisnite ga da smanjite njegov volumen.

U dubokoj i velikoj šerpi zagrejte 2 kašike ulja i dodajte svež kupus, po potrebi u više delova, dok ne omekša i sve se uklopi.

Kada omekša, začinite alevom paprikom i biberom i promešajte.

Zatim dodajte seckani paradajz iz konzerve sa tečnošću i ispustite dva lista lovorovog lista.

Po želji dodajte ljute paprike. Komadiće mesa sipajte u šerpu sa kupusom.

Ako je potrebno, dodajte 1 šolju vrele vode. Ostavite jelo prvo na umerenoj vatri, a zatim na laganoj vatri sat vremena. Prilikom serviranja kupus sa svinjetinom pospite svežim sitno seckanim peršunom.

Svež kupus sa komadićima mesa je nepretenciozna, ali veoma ukusna gozba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: