Način pripreme
Operite i ocedite jagode.
U posudu prosejte brašno, kakao u prahu i so. U mešavinu brašna dodajte šećer u prahu, žumance i maslac.
Mešajte vrhom prsta dok se ne dobije mrvičasta tekstura.
Pomalo dodavajte hladnu vodu sve dok tekstura testa ne bude sposobna da se oblikuje.
Zavijte plastičnom folijom. Ohladite u frižideru 30 minuta ili u zamrzivaču 15 minuta.
U šerpici kuvajte mleko, vanilu i šećer dok blago ne proključa.
Rastvoriti kukuruzni skrob sa 3 kašike vrućeg mleka. Pomešajte sa mlekom u šerpi i mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte žumance i maslac u smešu mleka. Mešati na laganoj vatri sve dok se ne sjedini dobro i počne blago ključati. Krem procedite da dobijete glatku teksturu.
Pokrijte plastičnom folijom, dodirujući površinu krema. Ohladite u frižideru dok ne budete spremni za upotrebu.
Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite maslacem modle za tart.
Izvadite testo za pecivo iz frižidera. Testo tanko istanjiti između dve plastične folije.
Testo za pecivo premestite u modle, pritisnite da lepo stane ostavljajući suvišno testo na obodu.
Pecite 12 minuta. Izvadite iz rerne, pustite da se ohladi. Isecite obod za lep izgled i izvadite iz školjki.
Svaku korpicu peciva napunite kremom od vanile.
Isecite sveže jagode kako želite i pospite preko krema od vanile.
Odozgo pospite šećerom u prahu.