Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Voćne korpice sa kremom od vanile

Voćne korpice sa kremom od vanile

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Voćne korpice sa kremom od vanile3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ukras svake trpeze - voćne korpice sa kremom od vanile"

Potrebni sastojci

  • pecivo
  • brašno - 1 šolja
  • kakao - 2 s.k.
  • šećer u prahu - 4 s.k.
  • žumance - 1 kom.
  • maslac - 6 s.k.
  • voda - 3 s.k, hladna
  • topping
  • jagode - 200 g
  • šećer u prahu
  • Krem od vanile
  • mleko - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • žumance - 2 kom.
  • šećer - 1/4 šolja
  • skrob - 2 s.k.
  • maslac - 3 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ocedite jagode.

U posudu prosejte brašno, kakao u prahu i so. U mešavinu brašna dodajte šećer u prahu, žumance i maslac.

Mešajte vrhom prsta dok se ne dobije mrvičasta tekstura.

Pomalo dodavajte hladnu vodu sve dok tekstura testa ne bude sposobna da se oblikuje.

Zavijte plastičnom folijom. Ohladite u frižideru 30 minuta ili u zamrzivaču 15 minuta.

U šerpici kuvajte mleko, vanilu i šećer dok blago ne proključa.

Rastvoriti kukuruzni skrob sa 3 kašike vrućeg mleka. Pomešajte sa mlekom u šerpi i mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte žumance i maslac u smešu mleka. Mešati na laganoj vatri sve dok se ne sjedini dobro i počne blago ključati. Krem procedite da dobijete glatku teksturu.

Pokrijte plastičnom folijom, dodirujući površinu krema. Ohladite u frižideru dok ne budete spremni za upotrebu.

Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite maslacem modle za tart.

Izvadite testo za pecivo iz frižidera. Testo tanko istanjiti između dve plastične folije.

Testo za pecivo premestite u modle, pritisnite da lepo stane ostavljajući suvišno testo na obodu.

Pecite 12 minuta. Izvadite iz rerne, pustite da se ohladi. Isecite obod za lep izgled i izvadite iz školjki.

Svaku korpicu peciva napunite kremom od vanile.

Isecite sveže jagode kako želite i pospite preko krema od vanile.

Odozgo pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: