Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hleb sa sirom i šargarepom

Hleb sa sirom i šargarepom

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Hleb sa sirom i šargarepom
Fotografije: Ivana Mirković
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Mmmm, što je ovo ukusno!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje , obično
  • so - 2 k.k.
  • soda bikarbona - 1.5 k.k.
  • sir - 1 šolja, tvrdi, narendan (edamer i čedar)
  • šargarepa - 1 kom, srednja, narendana
  • crni biber - 1/2 k.k.
  • mleko - 1 i 3/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati u posudu brašno, so, biber, sodu bikarbonu, narendanii sir, šargarepu i mešati dok se ne sjedini.

Kad je izmešano dodati mleko i mešati drvenom kašikom.

Ne mešati previše, nego samo onoliko koliko je potrebno da se sjedini.

Prebaciti testo na papir za pečenje i premazati mlekom

Peći hleb sa sirom i šargarepom 40 minuta na 200°C u prethodno zagrejanog rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: