Način pripreme
Pravougaoni kalup obložiti pek-papirom.
Ručnom žicom umutiti jaja, dodati mleko, pavlaku za kuvanje, posoliti i izmešati. U smesu umakati kriške hleba i poređati ih u pleh, na pek-papir.
Preko rasporediti rendani sir. Zatim, još jedan red kriški hleba potapanih u smesu od jaja.
Preko rasporediti rendanu salamu i prekriti redom hleba potapanog u smesi sa jajima.
Zatim, rasporediti tanko rezani kačkavalj. Završiti redom kriški hleba potapanih u smesi sa jajima.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
Izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Izručiti na tacnu.
Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Savet: Možete nadevati nadevom po sopstvenom izboru. Naprimer možete dodati suvo meso, slaninicu... Ovo je moj predlog za brz i ukusan doručak. Probajte, prijatno!
Komentari