Ručak na brzinu

VecaVeca
Šef kuhinje
7143982k3379
Ručak na brzinu
Fotografije: Veca
1 / 8
02/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Zašto bismo komplikovali, kada je brzo i jednostavno najukusnije"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 kom. (od buta)
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • biljni začin - 1 kašičica
  • voda - 600 ml, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle posoliti sa obe strane (ne treba ih tući kuhinjskim čekićem), poređati ih u pleh i preliti uljem. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Potom okrenuti drugu stranu i peći na istoj temperaturi 10 minuta.

U dublju posudu staviti brašno, biber, suvi biljni začin i mlaku vodu, izmešati. Pleh sa pečenim šniclama izvaditi iz rerne, preliti pripremljenom smesom i vratiti u rernu.

Peći 10 minuta na 180 stepeni, zatim okrenuti drugu stranu i peći još 10 minuta na 180 stepeni. Pleh sa gotovim jelom izvaditi iz rerne, servirati i poslužiti uz pire krompir (ili prilog po želji).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: