Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Kritaraki s teletinom u rerni

Kritaraki s teletinom u rerni

Kritaraki s teletinom u rerni
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Znate da ne odbijamo poziv za ručak s ukusnim telećim mesom"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • orzo testenina - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 komad
  • belo vino - 200 ml
  • kačkavalj - 200 g
  • lovorov list
  • ulje
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogajčiće i propržite. Isecite luk i beli luk na veoma sitno i dodajte ih u meso.

Nakon što ste propržili, ugasite vinom i sipajte vodu. Ostavite na tihoj vatri da vri. Probajte meso i ako nije gotovo dolijte vodu.

Kad je gotovo i ostane sos, dodajte narendani paradajz, lovorov list i so. Čim je voda od paradajza isparila, sklonite s ringle.

U drugoj posudu u posoljenoj vodi skuvajte orzo testeninu oko 15 minuta. Iscedite i dodajte u teletinu. Promešajte i pri serviranju pospite kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: