Način pripreme
Isecite meso na sitne komade, stavite ga u ekspres lonac i kuvajte 40 minuta. Izvadite i ocedite, bujon ostavite sa strane.
Krompir očistite i isecite na komade.
Stavite šerpu na vatru, sipajte maslinovo ulje i ugrejte.
Luk i beli luk očistite i sitno isecite, stavite u šerpu i pržite kratko.
Isecite paradajz i papriku i propžite i njih. Sipajte mleveni paradajz, alevu papriku i ljutu papriku, šećer i začnite solju i lovorovim listom.
Promešajte, sipajte bujon iz mesa, dodajte krompir i ostavite janiju poklopljenu da se dinsta 30 minuta, periodično mešajte.
Ocedite boraniju, stavite je u janiju, promešajte, začinite biberom, bosiljkom i piskavicom, probajte i dodajte još soli ako je potrebno, i kuvajte još 5 minuta.
Skinite sa vatre i pospite svežim peršunom.