Način pripreme
Nemačka damska torta je klasika koju ne treba propustiti ni na jednoj žurci ili rođendanu! Svojom sjajnom osnovom i ukusom madarine i pavlake, omiljena je damama.
Možete da pripremite ovu tortu koja liči na krempitu i sa drugim voćem iz kompota i sezonskim svežim voćem. Ovo je zimska varijanta torte - krempite. Takođe možete da je ispečete u duguljastom kalupu i dobija se krem pita.
Veoma lagan i ukusan kolač za žensku žurku!
Prvo pomešate sve sastojke za osnovu od peščanog testa. Uvek mesim rukama. Ostavila sam maslac/margarin da dobro omekne. Obično ih stavljam u mikrotalasnu na kratko.
Za osnovu pomešajte margarin (maslac), šećer, vanilin šećer, jaja i prstohvat soli dok ne postane kremasta. Dodajte mleko. Pomešajte brašno i prašak za pecivo zajedno i postepeno sipajte. Dobro umesite testo.
Za toping: Pomešajte puding u prahu sa mlekom, tečnim maslacem (ili tečnom pavlakom), kiselom pavlakom, dodajte u smesu i kvark i mešajte dok se ne dobije glatka smesa.
U smesu dodajte isceđene mandarine. Možete cele kriškice ili na polovinice, kako vam se dopada.
Pokrijte list za pečenje papirom za pečenje u plehu za pečenje. Razvijte testo do veličine (prečnika) pleha za pečenje i stavite u tepsiju za pečenje. Tepsiju za pečenje obložite testom i odotzo rasporedite smesu od kvarka. Pokrijte isceđenim voćem.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50-55 minuta. Periodično proveravajte rernu.
Ukoliko ne želite da vam voće potone, predlažem i drugu varijantu pečenja torte sa voćem. Stavite toping na osnovu od testa i prethodno pecite 10 minuta u rerni na 180 stepeni (otprilike).
Kada isteče tih desetak minuta, tortu pokrijte ostalim isceđenim mandarinama (ovo će sprečiti da mandarine potonu u toping). Nemačku tortu pecite još 40-45 minuta. Uživajte u ovoj ukusnoj nemačkoj damskoj torti!