Način pripreme
Količina sušenog voća je po želji.
U mlakom svežem mleku rastvorite kvasac i promešajte. Razbijte jaja, dodajte meki maslac, vanilin šećer, šećer, rum. Sipajte smesu u prosejano brašno. Zamesite meko testo i ostavite ga 2-3 sata da odstoji na hladnom.
Prelijte sušeno voće rumom i ostavite ga da se natopi. Ponovo zamesite testo. Razvijte kore srednje debljine. Poređajte sušeno voće, slatko od pomorandže, isecite orahe na sitno i narendajte koru limuna.
Presavijte tako da se dobije koverta, stavite u odgovarajuću posudu za pečenje i ostavite da opet naraste. Ispecite najpre na manjoj temperaturi, pa postepeno povećavajte temperaturu.
Gotove štrudle (3 komada) namažite maslacem. Dok su još tople obilno pospite šećerom u prahu.
Komentari