Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Nemačka supa Pihelštajner

Nemačka supa Pihelštajner

Mihaela StoyanovaMihaela Stoyanova
Početnik
62552
Nemačka supa Pihelštajner1 / 2
23/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"I ne zaboravite da zapišete recept za ovu nemačku supu, zato što ćete želeti da je pravite opet i opet"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g, može miks sa govedinom, pileće
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 700 g
  • celer - 1 glavica, otprilike 200 g
  • šargarepe - 3 komada
  • praziluk - 1 struk
  • voda - bujon ili vruća
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na zalogaje.

Ogulite i sitno iseckajte luk, krompire i celer na kockice, šargarepe na debele kolutove, praziluk na tanke prstenčiće.

Stavite u šerpu jedno za drugim meso, krompir i ostalo povrće.

Sipajte bujon ili vodu tako da ona jedva pokriva gornji sloj sastojaka ove ukusne svinjske supe.

Začinite solju i crnim biberom, poklopite i kuvajte otprilike 45 minuta.

Pet minuta pre nego što bude u potpunosti gotovo, u nemačku supu Pihelštajner dodajte iseckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: