Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake

Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake

ažurirano:
Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2567k
Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Predstavljamo vam recept sa jednom od najukusnijih riba - file oslića sa sosom od kisele pavlake."

Potrebni sastojci

  • oslić - 400 g, file
  • paradajz - 1 komad
  • kisela pavlaka - 4 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • majčina dušica - 1 stručak
  • beli luk - 3 - 4 stručka, svež
  • peršun - nekoliko grančica
  • mirođija - 2 - 3 stručka
  • kobasica - 100 g
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • krompir - 3 komada, srednji
  • so - po ukusu
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oslić je riba koja je veoma ukusna, a spremljena po ovom receptu bude još ukusnija.

Sos pripremamo na sledeći način. Na paradajzu pravimo 4 razreza u oblik krsta.

Pripremamo posudu sa vrućom vodom i stavljamo paradajz na nekoliko minuta. Nakon 2-3 minute vadimo paradajz i prebacujemo u hladnu vodu. Ovo radimo, zato što se lakše guli nakon toga. Gulimo nožem.

Ljuštimo čenove belog luka i sitno seckamo. Ukoliko ne volite beli luk, možete staviti sok od njega.

Uzimamo duboku posudu, stavljamo sitno iseckani beli luk, kiselu pavlaku i iseckani mladi luk.

Seckamo peršun i mirođiju i takođe ih dodajemo u posudu.

Oguljeni paradajz seckamo na male kockice i dodajemo ga u sve ostale sastojke u posudi zajedno sa kobasicom i kiselim krastavčićima, koji su takođe iseckani na sitne kockice.

Krompir gulimo i seckamo na tanke kolutove.

Pripremamo sud u kojem ćemo peći ribu. Prvo sipamo 2 supene kašike maslaca i ređamo krompire.

File oslića premazujemo maslacem, posolimo samo sa jedne strane po ukusu.

Pažljivo mešamo sos sa kiselom pavlakom i pokrivamo celu površinu fileta od oslića.

Zagrevamo rernu do 200 stepeni i stavljamo sud sa fileom od oslića i pečemo 20-25 minuta.

Nakon što istekne vreme, vadimo iz rerne i pomoću špatule stavljamo na tanjir i poslužujemo.

Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: