Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake

Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Predstavljamo vam recept sa jednom od najukusnijih riba - file oslića sa sosom od kisele pavlake"

Potrebni sastojci

  • oslić - 400 g, file
  • paradajz - 1 komad
  • kisela pavlaka - 4 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • majčina dušica - 1 stručak
  • beli luk - 3 - 4 stručka, svež
  • peršun - nekoliko grančica
  • mirođija - 2 - 3 stručka
  • kobasica - 100 g
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • krompir - 3 komada, srednji
  • so - po ukusu
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oslić je riba koja je veoma ukusna, a spremljena po ovom receptu bude još ukusnija.

Sos pripremamo na sledeći način. Na paradajzu pravimo 4 razreza u oblik krsta.

Pripremamo posudu sa vrućom vodom i stavljamo paradajz na nekoliko minuta. Nakon 2-3 minute vadimo paradajz i prebacujemo u hladnu vodu. Ovo radimo, zato što se lakše guli nakon toga. Gulimo nožem.

Ljuštimo čenove belog luka i sitno seckamo. Ukoliko ne volite beli luk, možete staviti sok od njega.

Uzimamo duboku posudu, stavljamo sitno iseckani beli luk, kiselu pavlaku i iseckani mladi luk.

Seckamo peršun i mirođiju i takođe ih dodajemo u posudu.

Oguljeni paradajz seckamo na male kockice i dodajemo ga u sve ostale sastojke u posudi zajedno sa kobasicom i kiselim krastavčićima, koji su takođe iseckani na sitne kockice.

Krompir gulimo i seckamo na tanke kolutove.

Pripremamo sud u kojem ćemo peći ribu. Prvo sipamo 2 supene kašike maslaca i ređamo krompire.

File oslića premazujemo maslacem, posolimo samo sa jedne strane po ukusu.

Pažljivo mešamo sos sa kiselom pavlakom i pokrivamo celu površinu fileta od oslića.

Zagrevamo rernu do 200 stepeni i stavljamo sud sa fileom od oslića i pečemo 20-25 minuta.

Nakon što istekne vreme, vadimo iz rerne i pomoću špatule stavljamo na tanjir i poslužujemo.

Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: