Način pripreme
Dač Bejbi je velika palačinka zapečena u rerni. Savršena je da se podeli sa prijateljima, za desert ili doručak.
Najčešće se garnira svežim jagodama i šećerom u prahu, ali može da se posluži sa slatkom i topinzima, kao i drugim svežim voćem.
Biće vam potreban široki tiganj ili sud/tepsijica sa drškama, pogodna za kuvanje kako na ringli, tako i u rerni. Prečnik da bude otprilike 26-28 cm.
Smesa za palačinke se umuti tako što se prvo mute jaja sa šećerom dok ne postanu tečna. Dodaju se mleka, ulje, prstohvat soli, ekstrakt vanile i dobro se muti.
Na kraju se proseje brašno u delovima i stavlja se malo po malo dok se ne dobije konzistencija malo gušća od boze.
Na ringli na umerenoj vatri se zagreva mleko i smesa za Dač Bejbi se ravnomerno sipa po celoj površini. Ostavlja se na 2-3 minute, a za to vreme se zagreva rerna do 200 stepeni na gornjem i donjem grejaču ili samo gornjem.
Sud se skida sa ringle i ubacuje se u zagrejanu rernu.
Peče se dok se ne dobije zlatkasta boja, otprilike 15 minuta u zavisnosti od debljine palačinke.
Vadi se i dok je vruća odozgo se ređa sveže voće, posipa se topingom, pavlakom i šećerom u prahu - ovo je po vašem ukusu i mašti.
Ja sam napravila svoju slatku palačinku Dač Bejbi sa svežim mandarinama, slatkom od celih smokava, topingom od jagode i umućenom pavlakom.
Raskoš koji vredi probati!
Neka vam je slatko!