Način pripreme
Dobro operite spanać i isecite. Ja sam koristila bejbi spanać, koji ne treba da se seče. Možete koristiti i zamrznuti spanać.
Meso isecite na porcije ili manje komade.
Luk i beli luk sitno iseckajte.
Šargarepu prvo isecite na štapiće, zatim na kockice.
Ugrejte maslinovo ulje u šerpu i stavite meso da se prži sa obe strane. Kad meso bude polugotovo dodajte luk i šargarepu. Kuvajte na umerenoj vatri. Nakon nekoliko minuta dodajte beli luk, promešajte i dodajte spanać.
Stavite poklopac na šerpu i ostavite 5 minuta dok se spanać ne popari i dok obim ne padne.
Mešajte pažljivo dok spanać potpuno ne omekša.
Nakon oko 15 minuta dodajte alevu papriku, so i biber po ukusu.
Sipajte bujon ili vodu i kuvajte dok svinjsko kuvano meso ne omekša potpuno.
Skinite sa vatre i pospite meso sa spanaćem peršunom i mirođijom.
Servirajte bejbi spanać sa svinjetinom toplo sa kašikom kiselog mleka.