Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Butkica sa krompirom iz rerne

Butkica sa krompirom iz rerne

AnetaAneta
Početnik
14
Butkica sa krompirom iz rerne
Fotografije: Aneta
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
8
"Miriše odlično, miriše na domaće"

Potrebni sastojci

  • dimljena butkica - 1 kom.
  • krompir - 1, 5 kg
  • šargarepa - 200 g
  • celer - 50 g
  • zelen - 100 g
  • crni luk - 300 g
  • beli luk - 5 - 6 čena
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu staviti butkicu, šargarepu, krompir, zelen, celer, luk. Staviti so i biber. Naliti vode da prekrije celu butkicu. Kad voda prokljica smanjiti tempeljaturu, i neka se krčka još 2 sata. Butkica treba da bude mekana.

Ja sam butkicu odkostila, ali ne mora može da ide i i celosti.

Taman pri kraju njenog kuvanja, očistite i isecite povrće. Vodu u kojoj se kuvala nikako ne bacajte. Barem ne odmah. Butkicu i povrće staviti u neku đuvečaru ili još bolje sač.

Kutlačom zahvatite vodu i masnoću, koja se nakupila po površini, pa nalijte u đuvečaru. I tako još jednom. Otprilike će biti dovoljne dve kutlače tečnosti. Znači, ovde nema dodatne masnoće, tako da je važno pokupiti je što više. A ko voli masnije, može dodati ulje ili mast.

Jelo pokriti folijom, ili još je bolje ako posuda ima svoj poklopac. Staviti u rernu i peći na temperaturi 200-220 stepeni. Posle sat okrenuti butkicu i peći dalje bez folije tj. poklopca. Prelivati 2-3 puta, tečnošću sa dna đuvečare.

Na butkicu naribati malo belog luka i posoliti.

Prijatno. :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: