Poširane kruške sa rumom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
697
372
Poširane kruške sa rumom
Fotografije: Kulinarna mreja
19/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
"Desert koji ostavlja utisak - poširane kruške sa rumom - prijatno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Postoje različiti načini za pripremu ovog deserta od kruške.

Predstavljam vam svoj recept za poširane kruške sa rumom na kanapeu od karamelizovanih banana i pomorandže sa mirisom cimeta, ukrašene kuglom sladoleda od vanile i čokoladnim mrvicama.

Sve radite od oka.

Oljuštite srednje mekanu sočnu krušku i lepo je utrljajte limunom da ne potamni.

Lagano je pržite na maslacu, dodajući postepeno med, šećer, kašičicu soka od limuna i sok od pola pomorandže, plus prstohvat cimeta.

Prekrijte je ovim karamelom i okrenite je na sve strane dok lepo ne preplane i dok se karamela ne zalepi za nju.

Na kraju dodajte oko 50 ml tamnog ruma i flambirajte krušku.

Dok karamelizujete krušku, dodajte isečenu bananu i parče pomorandže, ali ih izvadite pre flambiranja. Sve zavisi od tvrdoće voća.

Na primer, ako je kruška vrlo tvrda (zelena), potrebno je skuvati ili da se pošira u malo vina, uz dodatak zvezdanog anisa, cimeta i šećera.

Ovo je moje iskustvo, poširanih krušaka možete napraviti koliko god želite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: