bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Kandirane kore pomorandže

Kandirane kore pomorandže

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Početnik
2571469232
Kandirane kore pomorandže
Fotografije: Hristinka Koleva
19/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
"Ove kandirane pomorandžine kore se pretvaraju u fantastičan dodatak vaših slatkiša"

Potrebni sastojci

  • kora pomorandže - 300 g
  • šećer - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomorandže operite vrlo dobro. Oljuštite ih i pažljivo uklonite beli deo. Treba da ostane samo narandžasti deo kore.

Stavite kore u šerpu i prelijte ih hladnom vodom. Stavite ih na vatru i nakon što voda proključa izbacite je. Ponovo ih prelijte vodom i nakon što voda proključa ponovo se baci. To ponovite ukupno 3-4 puta.

Nakon što su kore prokuvane i isušene, sipajte 100 ml vode i dodajte šećer.

Vratite pomorandžine kore na vatru i povremeno ih promešajte.

Kuvajte dok se sirup ne zgusne ili dok se kap koja padne na tanjir ne razliva.

Kandirane pomorandžine kore prebacite u zagrejanu teglu koja se okreće naopako dok se potpuno ne ohladi.

Bez mnogo truda dobijate divne domaće kore pomorandže koje možete koristiti u kolačima, uskršnjim kolačima, bombonama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: