Način pripreme
Koren rena dobro operite i oljuštite. Takođe dobro operite i limun.
Iscedite sok od jednog limuna.
Narendajte ren na sitnoj strani rendeta.
Prelijte narendani ren sveže isceđenim sokom od limuna. Na ovaj način ren neće promeniti boju.
Isecite drugi limun na sitne komade zajedno sa korom i stavite ga u posudu blendera. Dodajte rendani ren i sok od limuna.
Sameljite ih do glatke konzistencije.
Na kraju dodajte med i mešajte dok se med potpuno ne rastvori.
Smesu stavite u staklenu teglu sa poklopcem i čuvajte u frižideru do 7 dana.
Nakon ovog perioda, ren gubi svoja lekovita svojstva.
Uzimajte 1 kašičicu dva puta dnevno pola sata pre obroka.
Koren rena ima mnoga lekovita svojstva. Izuzetno je bogat vitaminom C, vitaminima B, kao i kalijumom, kalcijumom i gvožđem.
Pored jakog imuniteta, pogodan je za normalizaciju krvnog pritiska, kašlja i bronhitisa, kao i za normalizaciju telesne težine.
Koren rena sa medom i limunom za jak imunitet ima oštar ljut ukus, ali u kombinaciji sa medom i limunom prijatan je za jelo.
Komentari