Piletina sa medom i limunom

24/01/2018
"Čak je ukusnije nego što izgleda "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano618
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • limun - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • med - 3 supene kašike
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ruzmarin - 2 prstohvat, suv
  • biber
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • krompir - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite krompire i isecite ih na krupne komade. Pileće batake operite, osušite i pospite solju i biberom.

Izgnječite beli luk u posudi i dodajte sve začine, plus smeđi šećer, med, maslinovo ulje i sok od pola limuna i promešajte.

U veliki pleh stavite batake, oko njih poređajte krompir i stavite 3-4 tanke kriške limuna. Sipajte začinjenu smesu odozgo, dovojite mali deo sa strane.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite na 170 stepeni 60 minuta. Skinite foliju, prelijte meso odvojenom smesom i pecite bez folije još 15-20 minuta, da meso dobije zlatnobraon boju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar