Način pripreme
Jednostavni tortelini u alfredo sosu se pripemaju toliko brzo i neverovatono su ukusni i kremasti. Najlepše je što su gotovi za samo 20 minuta od početka do kraja! Evo mog omiljenog načina za sos alfredo, koji se nalazi an apetitnim tortelinima sa sirom.
Koristim sveže torteline, koje možete naći u prehrambenim radnjama, što olakšava pravljenje ovog recepta. Takođe veruje, da se korišćenjem svežih tortelina dobija bolji ukus nego od zamrznutih.
Tajni sastojak ovde su sveži tortelini! Mogu se koristit i suvi, ali sveži (kao i sveža testenina) imaju mnogo bolji ukus i smanjuju vreme kuvanja na pola. Sve u svemu, reporučujem da udvostručite testeninu u ovom receptu, inače ćete se boriti za svaki zalogaj!
Prvi korak. U veliku šerpu sa vrelom, posoljenom vodom kuvajte torteline prema instrukcijama na pakovanju: dobro ocedite.
Rastopite maslac u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte beli luk i ljuspice aleve paprike i kuvajte, česti mešajte dok ne počne da miriše ili oko 1 minut. Dodajte brašno i promešajte dok ne dobiju braon obju oko 1 minut.
Postepeno dodajte polovinu mleka i kuvjate, mešajte neprestano dok se ne zgusne, oko 2-3 minuta. Sipajte drugu polovinu i dodajte sireve, mešajte dok se ne rastopi oko 1-2 minuta.
Ako je smesa previše gusta, dodajte još mleka, ako je potrebno začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte torteline u sos za testeninu i pažljivo mešajte smesu sa sosom.
Servirajte odmah, ukrasite perunom i čeri paradajzom, ako želite. Uživajte u neverovatnim tortelinima koji se ni po čemu ne razlikuju od peljmena.