Tortelini sa bolonjeze sosom

20/06/2018
"Vi ste dobili težak zadatak da izaberete torteline, a mi ćemo vam pokazati korak po korak kako da napravite aromatičan sos za njih "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano517
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk, šargarepu i celer. Propržite sa prstohvatom soli u maslinovom ulju dok ne omekšaju.

Stavite mleveno meso sa belim vinom i mešajte dok alkohol ne ispari i dok se mleveno meso ne izmrvi.

Sipajte paradajz, bujon i začine + još soli po ukusu, možete staviti i kašiku šećera da ubije kiselinu paradajza.

Kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

Skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju. Dobro je da ostanu al dente, da ne bi omekšale i da nadev ne izađe.

Ocedite dobro i servirajte pomešane sa bolonjeze sosom i posute kačkavaljem i iseckanim listovima svežeg bosiljka.

Napomena: Moguće je da sosa bude za više porcija, zavisi koliko sosa volite da bude u pasti.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar