Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ošav sa kajsijama, suvim grožđem i amaretom

Ošav sa kajsijama, suvim grožđem i amaretom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ošav sa kajsijama, suvim grožđem i amaretom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Ošav sa kajsijama, suvim grožđem i amaretom - praznični predlog za Badnje veče"

Potrebni sastojci

  • sušene kajsije - 300 g
  • suvo grožđe - 100 g, belo
  • suve šljive - 100 g, bez koštica
  • sušene jabuke - 100 g
  • sušene kruške - 100 g
  • šećer - 300 g
  • amareto - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sušene kajsije se natope u 100 ml amareta i 200 ml vode 30 minuta.

100 ml amareta i 50 g šećera se blago zagrevaju da se šećer istopi.

Suvo grožđe se stavlja u šolju i preliva se smesom od amareta i šećera na 30 minuta.

Jabuke i kruške se operu veoma dobro. Prelivaju se vodom na 30 minuta.

U šerpu se stavljaju natopljene kajsije, suvo grožđe, jabuke i kruške.

Dodaju se suve šljive koje se ne natapaju.

Dodaje se dva litra vode i 250 g šećera.

Stavlja se da vri, pri čemu se kuva 30 minuta nakon što provri.

Ostavlja se da se ošav ohladi i servira se.

Ošav sa kajsijama, suvim grožđem i amaretom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: