Jing jang oblanda
Вафли Ин и Ян

Jing jang oblanda

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
217318414333
Jing jang oblanda
Fotografije: Boki Lazic
1 / 4
08/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije15
"Obožavamo oblande, a vi?"

Potrebni sastojci

  • pakovanje oblandi - 1 kom.
  • beli fil
  • belanca - 8 kom.
  • šećer - 200 g
  • mleveni keks - 300 g
  • čokolada - 100 g
  • braon fil
  • žumanca - 8 kom.
  • šećer u prahu - 200 g
  • vanilin šećer - 2 kom.
  • margarin - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre razbiti jaja i odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti čvrst šlag od belanaca postepeno dodavajući šećer. Kad se umuti, lagano dodajte mleveni keks i mešajte špatulom. U fil dodati i topljenu čokoladu i sve lepo sjediniti.

Sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom žumanca skuvajte na pari uz stalno mešanje. Kad se fil ohladi penasto umutiti margarin i sjediniti sa žumancima.

Oblandu filovati sa žutim i tamnim filom naizmenično.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: