Razvučena pita sa spanaćem i sirom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
340
365
Razvučena pita sa spanaćem i sirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
23/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema120 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno150 min.
Porcije5
"Upoznajte umetnost razvučene pite i fantastični ukus, kada je ona pripremljena sa spanaćem i sirom"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml
  • so - prstohvat
  • sirće - 1 kašika
  • brašno - oko 500 - 600 g ili za mekano testo
  • ulje - 1 kašika
  • za nadev
  • spanać - 400 g
  • praziluk - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • jaja - 2 ili 3 komada
  • još
  • svinjska mast - 2 kašike
  • sir - 300 g
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite testo od vode, soli, sirćeta, brašna i ulja. Podelite ga na 4-5 kugle.

Stavite ih u podmazan pleh i prekrijte pamučnom krpom.

Zagrejte tiganj, ubacite 2 kašike ulja i propržite praziluk, isečen na kolutove ili polumesece.

Dodajte spanać, prethodno opran i iseckan.

Sačekajte da omekša i dodajte so i biber.

Sklonite sa vatre i razbijte jaja. Promešajte i ostavite sa strane.

Uzmite kuglu gotovog testa i razvucite je poput mekike, pokušavajući da istanjite sredinu. Stavite na sto prethodno obložen pamučnom tkaninom. Povlačite ivice testa dok ne dobijete prozirni, veliki list-koru.

Pospite mešavinom maslaca i ulja, pa zatim smesom sa spanaćem.

Izmrvite sir preko svega i smotajte rolat od testa.

Stavite u podmazanu tepsiju i umotajte u oblik puža.

Uradite isto sa ostalim loptama testa.

Preostalom masnoćom prelijte pripremljenu razvučenu pitu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude spremna.

Uživajte u ovoj razvučenoj piti sa spanaćem i sirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: