Način pripreme
Lisnato testo se odmrzava, rasteže na radnoj površini i sa svih krajeva se odseku trake oko 2 cm.
Ostalo testo se stavi na papir za pečenje, krajevi se namažu vodom pomoću četke i lente se zalepe da se dobije pravougaonik.
Viljuškom se nabada dno i peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok se ka krajevima dna stavlja folija, a trake pravougaonika treba da dobiju zlatstu boju. Izvadi se i ostavlja da se ohladi.
U posudu se sipa hladno sveže mleko, dodaje se instant krem od vanile i mikserom se muti na velikoj brzini u homogenu smesu.
Sipa se krem u špric s nastavkom i šprica se preko osnove. Deo malina se pomeša sa 1 kašikom prah šećera i dobro se promeša. Sok se procedi kroz sito.
Tart se ukrašava malinama i kupinama, preliva se kašičicom soka od maline, dekoriše se listovima sveže mente, a trake se posipaju šećerom u prahu.