Način pripreme
Čaša koju koristite ima malo više od 200 ml.
Malsac, šećer, kakao i mleko stavite u odgovarajuću posudu i kuvajte ih dok se maslac potpuno ne istopi, pa zatim odvojite oko 200 ml tečnosti za glazuru.
Kakao smesu kojus te dobili, ostavite da se ohladi, a za to vreme umutite jaja sa dodatnim šećerom. Belanca i žumanca umutite posebno.
U već ohlađenu smesu sa kakaom dodajte prvo žumanca, orahe i brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i na kraju pažljivo dodajte umućena belanca.
Smesu sipajte u nauljeni pleh i pecite dok ne bude gotovo (proverite čačkalicom). Pecite u običnoj rerni na 180 stepeni.
Kada se kolač ohladi, izbušite ga viljuškom i nasecite na komada, pa ga prelijte lagano ugrejanom glazurom, koju ste prethodno odvojili.