Način pripreme
Kada vam se jede nešto što će da vas zasiti probajte svinjske grudi sa pirinčem i soja sosom.
1. Isecite svinjske grudi na dugačko i nakon toga na krupne kocke. Marinirajte ih u kašiki soja sosa, šećera, bibera i kašiki-dve ulja.
Tako treba da odstoje nekoliko sati u frižideru.
2. Iseckajte luk i zapržite ga u preostalom ulju dok ne omekša, tada dodajte šargarepe, isečene na sitno. Nakon što počnu da dobijaju boju, stavite meso, peršun i još dva kašike soja sosa. Mešajte minut-dva.
3. Sipajte pirinač i zapržite i njega sa svim ostalim.
Prebacite u posudu za pečenje, sipajte vodu u proporciji 2.5 ili 3:1 u zavisnosti od marke i vrste, koji koristite (konsultujte se sa uputstvom na pakovanju).
Ako je potrebno dodajte malo soli.
4. Pecite jelo sa pirinčem u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok tečnost ne upije pirinač oko 25-30 minuta.
Ostaje vam samo da uživate u ovoj klasici od svinjetine sa pirinčem.
Prijatno!