Način pripreme
U ovoj bogatoj paradajz salati se harmonizuju na predivan način četiri različite po boji, teksturi i ukusu, vrste paradajza. Ostali sastojci jednostavno dopunjuju i dodatno obogaćuju, a ostavljaju i mogućnost za još različitih kombinacija.
Počnite sa ljušćenjem dve vrste svežeg paradajza - ružičastog i bivolje srce. Isecite ih na jednako krupne, po obliku proizvoljne parčiće. Dodajte u njih i isečen zeleni i sušeni paradajz, kao i zelene listove spanaća i rukole.
Stavite i gaudu na kocke.
Pripremite dresing, tako što maslinovo ulje pomešate sa sirćetom, medom, začinima, solju i isticanim ili sitno iseckanim belim lukom.
Začinite salatu sa paradajzom aromatičnim dresingom i rasporedite u jednu zajedničku salataru dve individualne porcije.
Stavite sa strabe tanke parčiće kobasice - šunku ili ćureći file, a što da ne i raskušnu serano šunku ili pršutu. Odozgo stavite masline i servirajte.
Prijatno!