Način pripreme
Krompir se iseče na veće komade (ako je mali krompir - može na četvrtine), pomešati sa polovinom začina za njih. Peći na papiru za pečenje oko 20-25 minuta na 200 stepeni, posle 10. minuta dodati drugu polovinu začina, promešati i završiti pečenje.
Za to vreme kinoa se opere i stavi na šporet u 2 šolje vode ili bujona od povrća.
Kada provri, ugasi se i ostavi poklopljeno 15 minuta na šporetu, dok se sva voda ne upije. Kada je gotova, u kinou iscedite sok od pola limuna. Promešati i ostaviti da se ohladi.
Paprika i pečurke se iseku na komade i prže na vrelom ulju sa začinima oko 6-8 minuta, povremeno mešajući, dok ne potamne.
Zatim se odvajaju na tanjir. Na njihovo mesto stavite oceđenu leblebiju sa uljem i začinima i kuvajte uz mešanje oko 3-4 minuta.
Za dresing pomešajte sastojke u posudi.
Svi gotovi proizvodi, kada se ohlade, mešaju se u velikoj posudi. Dodaju im se prepolovljeni čeri paradajz i masline. Po želji dodajte seckani peršun i još soka od limuna u salatu od kinoe.
Sve se prelije prelivom i salata se dobro promeša.