Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Bogata salata sa kinoom

Bogata salata sa kinoom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4531501k212
Bogata salata sa kinoom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
23/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ova salata od kinoe je tako bogata i ukusna - nedostaje joj samo jaje na oko na vrhu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • ulje - 2 kašičice
  • kinoa - 1 šolja
  • limun - 1/2 komada, sok
  • paprike - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • origano - 1 kašičica
  • čeri paradajz - 100 g
  • masline - 50 g Kalamata
  • peršun - po želji
  • leblebija - 1 konzerva
  • sol - 1/2
  • biber
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • Dresing
  • majonez - 5 kašika
  • senf - 4 kašičice
  • med - 2 kašike
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se iseče na veće komade (ako je mali krompir - može na četvrtine), pomešati sa polovinom začina za njih. Peći na papiru za pečenje oko 20-25 minuta na 200 stepeni, posle 10. minuta dodati drugu polovinu začina, promešati i završiti pečenje.

Za to vreme kinoa se opere i stavi na šporet u 2 šolje vode ili bujona od povrća.

Kada provri, ugasi se i ostavi poklopljeno 15 minuta na šporetu, dok se sva voda ne upije. Kada je gotova, u kinou iscedite sok od pola limuna. Promešati i ostaviti da se ohladi.

Paprika i pečurke se iseku na komade i prže na vrelom ulju sa začinima oko 6-8 minuta, povremeno mešajući, dok ne potamne.

Zatim se odvajaju na tanjir. Na njihovo mesto stavite oceđenu leblebiju sa uljem i začinima i kuvajte uz mešanje oko 3-4 minuta.

Za dresing pomešajte sastojke u posudi.

Svi gotovi proizvodi, kada se ohlade, mešaju se u velikoj posudi. Dodaju im se prepolovljeni čeri paradajz i masline. Po želji dodajte seckani peršun i još soka od limuna u salatu od kinoe.

Sve se prelije prelivom i salata se dobro promeša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: