Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Medenjaci sa brašnom od heljde

Medenjaci sa brašnom od heljde

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Medenjaci sa brašnom od heljde8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
10
"Da li ste spremno za porciju specijalnih medenjaka, spremljenih sa brašnom od heljde - oni su spremni za vas"

Potrebni sastojci

  • brašno od heljde - 180 g
  • jaje - 1 komad XL
  • ulje - 50 g
  • med - 3 kašike, tečan
  • šećer - 2 kašike, izvršite
  • vanila - 2 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, ravna, bezglutenski ili običan
  • kikiriki - oko 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite jaje sa šećerom i medom dok se ne stvore mehurići na površini.

2. Sipajte ulje i promešajte, a nakon toga sipajte brašno od heljde i vanilu i zamesite glatko medeno testo.

Ako vam se lepi i retko je pospite još brašna.

3. Razvijte koru debljine oko 4-5 mm. Da vam bude lakše uradite to na sloju papira za pečenje.

Isecite kolače okruglog oblika ili drugog po vašem izboru.

4 Poređajte medenjake u posudu za pečenje, pokrivenu drugim slojem papira za pečenje i u njihov centar probodite po jedan ceo ili polovinu kikirikija.

5. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 10-12 minuta ili dok ne dobiju blagu preplanulost i počnu da mirišu prijatno.

Od ovih sastojaka ćete dobiti dve posude medenjaka.

Ideja za zdravije, bez glutena i mnogo ukusne medenjake.

Zbog nedostatka glutena medenjaci ne narastaju i ako se prepeku previše postaju tvrdi, zato nakon što se ohlade čuvajte ih u dobro zatvorenoj posudi.

Nisu previše slatko, već umereno slatko, ali ako želite možete da dodate još meda u testo.

Medenjaci sa brašnom od heljde su sjani.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: