Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Integralni keks bez šećera

Integralni keks bez šećera

Integralni keks bez šećera
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
18/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Čak i bez šećera možete da napravite jedan sjajan keks"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 250 g
  • sok od pomorandže - 180 ml
  • kora pomorandže - od 1 pomorandže
  • ulje - 60 ml
  • prašak za pecivo - 7 g
  • cimet - 1 prtohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sve u posudu i zamesite testo za keks.

Razvijte na nabrašnjenoj radnoj površini i pomoću kalupa isecite integralni keks. Poređajte u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje na odstojanju.

Pecite cimet keks u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov. Izvadite i ohladite.

U integrakni keks bez šećera možete da stavite malo urmi ili suvog grožđa, da se blago zasladi ili neku vrstu zaslađivača, da zameni šećer, ako slučajno ne može da se uzima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Recept nije tačan, testo je previše vodeno da bi se seckalo i teđali za pečenje!
Nemojte kačiti loše recepte!
14.10.2023 22:50