Način pripreme
Pomešajte brašno od heljde sa skrobom od krompira.
Ugrejte vodu i rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera.
Sipajte tečnost u brašno, dodajte 2 supene kašike i 10 g soli.
Zamesite meko testo. Napravite loptu, namažite posudu uljem i stavite testo u nju.
Pokrijte posudu parčetom najlona i stavite na toplo dok nadolazi.
Na parčetu papira za pečenje razvijte testo na tanko testo za picu.
Namažite paradajz pireom, začinjenom sa prstohvatom soli i prstohvatom origana.
Preko poređajte komadiće mocarele, stavite masline, mariniranu artičoku i kriške šunke.
Prebacite picu Kaprićozu u pleh zajedno sa papirom.
Ostavite ponovo 20 minuta, nakon toga pecite na 250 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 8-10 minuta.
Gotovu picu Kaprićozu sa brašnom od heljde bez glutena isecite i servirajte.
Neka vam je slatko!