Način pripreme
1. Oljuštite i iseckajte šalot i beli luk i pržite ih sa malo soli na maslinovom ulju dok ne postanu svetlo zlatne boje.
Dodajte maslac i pola listova bejbi spanaća i mešajte dok ne omekšaju.
2. Dodajte pirinačno i bademovo brašno, ako je potrebno dodajte još malo masnoće.
3. Pržite minut i sipajte sojino mleko uz stalno mešanje.
Pospite parmezanom.
Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Po želji razblažite sa još malo mleka.
4. Dodajte preostale sveže listove spanaća u kašu na vatri, začinite biberom i sve ispasirajte.
5. Gotov sveži umak od spanaća poslužite topao ili hladan, može se služiti kako god vama odgovara.
Hrskavi krekeri, grisine ili štapići od povrća idealno su društvo za ovaj umak. Dobro bi se slagao sa prepečenim kriškama hleba.
Prijatno!