Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Sveži umak od spanaća

Sveži umak od spanaća

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sveži umak od spanaća
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Aromatičan i veoma svež umak od spanaća, koji možete poslužiti sa prepečenim kriškama hleba, grisinama ili sa štapićima od povrća"

Potrebni sastojci

  • spanać - 60 g listova, bejbi
  • luk šalot - 1 komad (40 - 45 g)
  • beli luk - 1 čen
  • pirinčano brašno - 2 kašike
  • bademovo brašno - 1 kašika
  • parmezan - 3 kašike, narendan
  • maslac - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sojino mleko - oko 200 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i iseckajte šalot i beli luk i pržite ih sa malo soli na maslinovom ulju dok ne postanu svetlo zlatne boje.

Dodajte maslac i pola listova bejbi spanaća i mešajte dok ne omekšaju.

2. Dodajte pirinačno i bademovo brašno, ako je potrebno dodajte još malo masnoće.

3. Pržite minut i sipajte sojino mleko uz stalno mešanje.

Pospite parmezanom.

Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Po želji razblažite sa još malo mleka.

4. Dodajte preostale sveže listove spanaća u kašu na vatri, začinite biberom i sve ispasirajte.

5. Gotov sveži umak od spanaća poslužite topao ili hladan, može se služiti kako god vama odgovara.

Hrskavi krekeri, grisine ili štapići od povrća idealno su društvo za ovaj umak. Dobro bi se slagao sa prepečenim kriškama hleba.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: