Način pripreme
Za ovu ukusnu pečenu ribu, skuši očistimo unutrašnjost, odvojimo glave i repove i prepolovimo. Lepo operemo hladnom vodom.
Filete ribe ocedimo od vode i osušimo.
Svaki file stavljamo na list papira za pečenje sa kožom na dole.
Filete skuše mariniramo, ravnomerno posipamo solju, bibeorm, krupnije samlevenim čilijem, semenkama korijandera, prethodno zapečenim u suvom tiganju, iseckanim čenovima belog luka, celim listovima žalfije, prelivamo sokom jedne limete i ostavljamo na oko 20-25 minuta.
Za maslac od belog luka sa limetom: masalc ugrevamo dok ne počne da se stvara para i u njega stavljamo čenove belog luka, izrendanu koru pola limete i sveži čili. Ostavljamo u toplom maslacu da se začini i aromatizuje dok se riba marinira.
Nakon toga maslac od belog luka procedimo i rasporedimo ravnomerno preko filea skuše. Svaki file uvijte u papir za pečenje i stavite u pleh.
Brzo mariniranu skušu u papiru serviramo sa prilogom tople krompir salate i prelijemo odvojenim sosom prilikom pečenja.
Prijatno!