Način pripreme
Svinjska džigerica se očisti i opere. Isecka se na komade i zaliva se vrućom vodom, koliko je potrebno da je pokrije na desetak minuta.
Ocedi se od vode i zaliva se sokom iz dve tegle kiselih krastavčića, koji treba da ga prekrije.
U soku iz kiselih krastavčića se nalazi sve neophodno kako bi se džigerica dobro začinila. Ostavlja se na 30 minuta i nakon toga se dobro iscedi.
U tiganju sa nelepljivim premazom se zagreva ulje i maslac, ubacuju se na kratko celi oguljeni i blago presečeni kroz sredinu čenovi belog luka dok ne dobiju blagu braon boju i ne puste aromu, nakon čega se vade.
U masnoći se isprži džigerica u porcijama, okreće se i prebacuje se na kratko na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masti.
Posipa se solju i sveže mlevenim crnim biberom pre posluživanja.
Servira se u društvu sveže salatice po izboru.
Pržena brzo marinirana džigerica je veoma ukusna.
Komentari