Način pripreme
Za ovaj recept je poželjno da je skuša sveža, ali ako nemate svežu može i zamrznuta.
Skuše se očiste od iznutrica. Glav se sklanjaju i ribe se dobro operu.
Unutrašnjost riba se puni morskom solju, a spolja se skoro prekriva solju.
Tako ribe ostaju 24 sata.
Nakon toga skuše se operu od soli. Iseku se na šajbne debljine 1, 5-2 centimetra.
Na dno kutije se poređaju tanko isečen limun, nekoliko zrna bibera, na parčiće nalomljen lovorov list i piment.
Poređaju se gusto parčići ribe.
Slede opet kriške limuna, biber, piment, lovorov list i parčići ribe.
Tako se nastavlja dok se ne potroše sastojci. Završava se kriškama limuna.
Riba se opet preliva uljem koje je prethodno preprženo i ohlađeno.
Nije portrebno da marinirana riba bude cela prelivena ulje, već je poželjno da se parčići okreću s vremena na vreme.
Nakon 12 sati možete da uživate u jedinstveno ukusnoj usoljenoj mariniranoj skuši.
Prijatno!