Način pripreme
U posudu prosejte brašno zajedno sa vanilom i po 1 prstohvatom soli i praška za pecivo. Dodajte šećer i jaje, kao i i hladni maslac iseckan na komade.
Sipajte sirup od mente i postepeno zamesite meko testo. Uvijte ga u kuhinjsku foliju i stavite da se ohladi u frižideru na otrprilike sat vremena.
Razvijte testo u list debljine otprilike 2-3 mm. Kalupima isecite kolačiće u obik srca, da ih bude u parnom broju.
Na jednom delu kolačića manjim kalupom isecite srce u sredini. Ceo oblik srca premažite belancem, na njega stavite isečeni oblik.
Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 10-12 minuta. Ohladite na rešetci.
Blago zagrejte tečnu čokoladu i napunite otvore keksića.
Istopite belu čokoladu, sipajte je u poslatičarski špric i ukrasite.
Slatka srca za Dan zaljubljenih su neobična!