Način pripreme
Slatko od šljiva /ili neka druga vrsta, ali ova vrsta čini kolač ukusnijim/, šećer i vruća voda se sipaju u posudu i dobro promešaju dok se šećer ne istopi.
Dodati ulje, brašno, koje je prethodno pomešano sa sodom i cimetom.
Dobro promešati smesu i sipati je u nauljen i brašnom posut pleh za kolače.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov (dok čačkalica ne izađe čista).
Ohlađeni kolač sa slatkom se stavlja na odgovarajući pleh i ukrašava po želji.
Opcije za ukrašavanje ovog posnog kolača - sa šećerom u prahu, sa istopljenom čokoladom ili kao što ja radim - posni kolač sa cimetom i slatkom se preliva glazurom napravljenom od šećera u prahu i soka od limuna. Prijatno!
Pogledajte i kako da napravite rolat sa slatkom ili domaći kolač sa slatkom.