Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Tradicionalni linceri sa marmeladom

Tradicionalni linceri sa marmeladom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Tradicionalni linceri sa marmeladom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
30
"Sigurno ste jeli tradicionalne lincere sa marmeladom kao deca, možete i sada i to tako što ih spremite sami"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslac - 250 grama
  • šećer u prahu - 200 grama
  • jaja - 3 komada (samo žumanca)
  • limunova kora - 1 limuna
  • džem - za slepljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte u duboku posudu. Dodajte maslac, šećer u prahu, izrenadnu koru limuna i žumanca.

Postepeno mesite meko testo od maslaca, koje oblikujte u loptu i uvijte svežom folijom. Ostavite u frižideru na barem 2-3 sata.

Ako je testo mnogo suvo i ronljivo, dodajte još 1 žumance.

Razvijte ohlađeno testo na nabrašnjenoj radnu površini tako što istanjite koru do 5 mm.

Isecite kružiće, a polovini od njih malim kalupima isecite dodatne figure - srca, zvezde, cveće i drugo.

Poređajte sve kolačiće u tepsiju sa papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 170 stepeni na otprilike 8 minuta.

Čim se ohlade, slepite kolačiće s džemom po vašem izboru.

Tradicionalni linceri sa marmeladom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: