Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Gurabije»Gurabije sa marmeladom i cimetom

Gurabije sa marmeladom i cimetom

Viktoria GeorgievaViktoria Georgieva
Početnik
155946
Gurabije sa marmeladom i cimetom
Fotografije: Viktoria Georgieva
1 / 5
16/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
30
"Gurabije sa marmeladom i cimetom - veoma lake i slatke"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje, ravne
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • mast - 1/2 šolje
  • ulje - ½ šolje
  • šećer - 4 supene kašike
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 3 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • marmelada - 200 g, tvrda, za sečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno sa praškom za pecivo i cimetom i vanilom u duboku posudu.

U drugoj umutimo jaja, kiselo mleko sa sodom, šećerom i masnoćom dok se šećer ne rastvori.

Sipamo u suve sastojke i zamesimo meko testo. Razvučemo na pravougaonik debljine oko 0, 5 cm.

I isečemo na kockice i stavljamo po komad marmelade. Uvijamo lepo u fišek, ivice savijamo na dole i pritiskamo.

Poređamo gurabije sa marmeladom u pleh, obložen papirom za pečenje i namažemo umućenim jajetom i svežim mlekom.

Slatke gurabije obilno posipamo šećerom.

Pečemo gurabije sa marmeladom i cimetom u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Vadimo ih i posipamo vodom.

Ostavljamo kolačiće sa marmeladom na 10 minuta da se ohlade u plehu i ređamo u posudu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: