Način pripreme
Prosevamo brašno sa praškom za pecivo i cimetom i vanilom u duboku posudu.
U drugoj umutimo jaja, kiselo mleko sa sodom, šećerom i masnoćom dok se šećer ne rastvori.
Sipamo u suve sastojke i zamesimo meko testo. Razvučemo na pravougaonik debljine oko 0, 5 cm.
I isečemo na kockice i stavljamo po komad marmelade. Uvijamo lepo u fišek, ivice savijamo na dole i pritiskamo.
Poređamo gurabije sa marmeladom u pleh, obložen papirom za pečenje i namažemo umućenim jajetom i svežim mlekom.
Slatke gurabije obilno posipamo šećerom.
Pečemo gurabije sa marmeladom i cimetom u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Vadimo ih i posipamo vodom.
Ostavljamo kolačiće sa marmeladom na 10 minuta da se ohlade u plehu i ređamo u posudu.