Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pršuta»Domaće svinjsko suvo meso

Domaće svinjsko suvo meso

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Domaće svinjsko suvo meso
Fotografije: Rositsa Marinova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Evo kako da odmah imate ukusno meze pri ruci - prirpemite domaće svinjsko meso, čekanje vredi"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso po 1 - 2 kg / komadi šol, file može i vrat/
  • morska so
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Suvo meso je možda najstariji način konzervisanja mesa. Prednost je što se pravi lako, dugotrajno je i na visokim temperaturama.

Nedostaci su slaninet i dugi period sazrevanja.

Tako da ako ste odlučili da napravite suvo meso, naoružajte se strpljenjem.

Stavite meso sa solju i držite 3 dana u posudi sa malim nagibom. Odvojiće se dosta tečnosti.

Nakon toga očistite i natrljajte biberom i ako želite omiljenim začinima.

Provucite uže i ostavite svinjsko suvo meso da se suši na provetrivom mestu bez direktne sunčeve svetlosti.

Da bi bilo krehko, domaćem suvom mesu je potrebno 1-2 meseca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: