Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Domaće konzervisano svinjsko meso

Domaće konzervisano svinjsko meso

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638802k159
Domaće konzervisano svinjsko meso
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
06/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
"Njasigurniji način da sačuvate uspomene na Prasence što je moguće duže je uz ovaj isproban recept za domaće konzervisano svinjsko meso"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - sveže od tek zaklanog praseta
  • so
  • biber
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Zatvaranje svinjskog mesa u tegle je često sretana praksa kod bugara. Za tu svrhu vam je potrebno sveže meso od tek zaklanog praseta.

Meso, u ovom slučaju svinjski but, se seče na kocke, soli se i ostavlja se bar jednu noć na hladnom, da se ocedi od krvi.

Nakon toga meso oceđeno od krvi se stavlja u tegle, na dno na koje se stavlja po jedan lovorov list i nekoliko zrna bibera.

Meso se ređa gusto na oko 2-3 cm pod poklopcem, zatvara se.

Konzervisano svinjsko meso se kuva bar dva, dva i po sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: