bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Dimljeno meso»Sušeni ribić sa začinima

Sušeni ribić sa začinima

Sušeni ribić sa začinima
Fotografije: Rusiana Mihailova
1 / 5
09/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
"Ovde nema emulgatora, konzervanasa i pojačivača. Samo pravo meso sa začinima. Možeš napraviti sam!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite svinjski ribić i dobro osolite. Stavite u zatvorenu posudu i ostavite da stoji 24 sata na hladnom.

Nakon toga operite meso i uvaljajte obilno u smesu od navedenih začina. Dobro pritisnite prstima da se lepo zalepi.

Prođite kroz jedan kraj ribića čvrstim koncem ili kanapom, zavežite i stavite da se suše na provetrivom mestu. Najbolje da pokrijete parčetom pocepanog papira dok se suši, ali da ne obavija skroz meso.

Sušeni ribić treba da bude gotov nakon oko 2 nedeje, ali to zavisi od debljine ribića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: