Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Kroasani sa kiselim mlekom

Kroasani sa kiselim mlekom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Kroasani sa kiselim mlekom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Možemo da zakuvamo kroasane, da jedemo kroasane i da večeramo kroasane, dovoljno je samo da ima ko da ih prirpemi"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 500 ml
  • brašno - 4 šolje
  • kvasac - 1 kašičica, suva
  • maslac - 200 g
  • jaja - 2 komada - 1 za testo 1 žumance za premazivanje
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1/3 šolje
  • sveže mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte malo sveže mleko i unutra rastvorite suvi kvasac, šećer i so.

U dubokoj posudi na vatri rastopite masalc. Dodajte unutra jaje, kiselo mleko i lepo promešajte. Dodajte brašno, prethodno prosejano. Sve sastojke promešajte.

Poslednje sipajte ulje i zamesite testo, koje se prilikom pipanja lepi po prstima.

Pokrijte gotovo testo i ostavite bar 1 sat u frižideru.

Razvucite testo i isecite na trouglove. U osnovu trougla stavite nadev po izboru i uvijte. Premažite žumancem.

Kroasane pecite dok ne dobiju zlatnu boju u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: