Način pripreme
Da biste pipremili sloj od bundeve, u posudi umutite krem sir sa 50 g šećera. Dodajte pire od bundeve i ponovo dobro umutite. Dodajte redosledom jaje, brašno, esenciju i cimet, tako što se ponovo dobro muti.
Za testo za brauni istopite kravlji maslac i čokoladu na vodenoj pari dok se ne homogenizuju. Sklonite sa ringle i mešajte sa šećerom, vanilom, jedno po jedno jaje, dobro muteći nakon svakog. Na kraju sipajte brašno, sodu i so, prethodno zajedno pomešane.
Sipajte 1/2 smeđeg testa u prethodno nauljeni pravougaoni kalup sa stranicom 20 cm. Odozgo rasporedite smesu od bundeve i na nju sipajte ostalo smeđe testo.
Mešajte testo oštrim nožem polako tako da se dobije blago mešanje boja i da izgleda atraktivnije.
Brauni sa bundevom stavite da se peče otprilike 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Gotov brauni ostavite da se ohladi i poslužite ga isečenog na kvadrate.