Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Pirinač sa tikvicama i prelivom iz rerne

Pirinač sa tikvicama i prelivom iz rerne

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Pirinač sa tikvicama i prelivom iz rerne
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Ponekad nam se jede nešto onako - lagano i ukusno, pa onda obavezno spremamo ove tikvice"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 300 g
  • tikvice - 3 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • jaja - 4 kom.
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1 1/2 kašičce
  • so
  • biber
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice i šargarepe oljuštiti i oprati, pa ih naseći na kockice.

Na tiganju sa pola ulja upržiti luk, nasečen na kockice, dodati šargarepe, tikvice i naseckan beli luk, pa pržiti 10 minuta, uz mešanje.

Prebaciti u tavu, a u tiganju sipati ostalo ulje i upržiti mleveno meso, dok ne pobeli.

Dodati opran pirinač i mešati 5-6 minuta.

Posuti naseckanim peršunom i preliti čašom tople vode.

Kada upije vodu, prebaciti u tavu kod tikvica, promešati i preliti još jednom čašom vode.

Peći na umerenoj temperaturi, pa čim upije vodu, preliti prethodno umućenim jajima, svežim mlekom i brašnom. Peći dok ne dobije zlatnu koricu, pa posuti naseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: