Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom

Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
15/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Odbijamo da ustanemo iz kreveta dok naš nos ne potvrdi naše sumnje da se u kuhinji pripremaju mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - koliko upije
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U kiselo mleko dodajte sodu, so i prašak za pecivo. Promešajte i ostavite da nadođe.

U veliki pleh prosejte brašno. U sredini napravite udubljenje. Razbijte dva jajeta. Dodajte nadošlo kiselo mleko i sveže mleko.

Počnite da mesite testo, postepeno dodajte brašno. Zamesite meko testo.

Kad testo bude gotovo, napravite loptice, pokrivene uljem. Ostavite da odstoje oko 10 minuta.

U dubokom tiganju ugrejte ulje. Loptu testa razvucite u okrugao oblik sa rupom u sredini.

Pržite u ulju sa obe strane. Tako dok od celog testa ne napravite mekike.

Servirajte sa slatkom, bilo kojim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: