Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti sa sosom od pečuraka

Svinjski kotleti sa sosom od pečuraka

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Svinjski kotleti sa sosom od pečuraka
Fotografije: Stefani Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Klasičan recept koji možete da servirate u zvaničnim prilikama ili jednostavno tako - da ukusno počastite svoje bližnje!"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • luk - 3 struka, mladi ili velika glavica crnog luka
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • bujon - 500 ml, od pečuraka
  • pečurke - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte dobro svinjske kotlete, posolite ih i pospite sveže mlevenim biberom. Ispržite ih po 4 minuta sa svake strane u zagrejanom ulju.

Za sos zapržite iseckani luk u istopljenom maslacu. Uskoro dodajte prethodno očišćene i isečene pečurke. Ostavite povrće da se dinsta dok potpuno ne omekša.

Dodajte i promešajte brašno i dolijte postepeno belo vino. Nakon što alkohol ispari i sos se zgusne dolijte vruć bujon od pečuraka. Kuvajte sos do željene gustine i začinite ga solju i biberom.

Servirajte u tanjiru po jedan svinjski kotlet, preliven sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: